نیازمندی های رایگان خرید و فروش کالا - ادکوک
نیازمندی های رایگان خرید و فروش کالا - ادکوک

امام زاده قاسم منطقه چنده؟(بررسی کامل محله شمالی تهران)

تاریخچه امامزاده قاسم تهران

تاریخچه بقعه امامزاده قاسم به دوران صفوی برمیگردد. این بقعه در زمان فتحعلی شاه قاجار توسعه یافته است و در تاریخ 28 فرودین ماه 1351 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.بقعه امامزاده قاسم مجاور کوه شمیران، در دامنه کوه البرز واقع است که در ارتفاع 1700 متری این رشته کوه قرار دارد.امامزاده قاسم در شمال شهر تهران در روستای قدیمی به نام «دژ علیا» واقع است و محلی برای زیارت دوستداران او میباشد.این منطقه به دلیل مجاورت با رشته کوه البرز از آب و هوای متعادلی برخوردار است؛ اما زمستان-های سردی دارد.

 

امام زاده قاسم

عضدالدوله دیلمی در سال 1370 اولین بقعه امامزاده قاسم را بنا نهاد و در زمان شاه طهماسب اول، یکی از پادشاهان صفوی شرق این بقعه گسترش یافته است.در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار نیز این بقعه گسترش پیدا کرد و ایوانی در قسمت جنوب آن ساخته شد. بر فراز بقعه نیز گنبدی نهادند که با هنر اسلامی- ایرانی کاشیکاری شده و زیبایی خاصی به بقعه داده بود.در زمان ناصرالدینشاه قاجار مرمتهایی صورت گرفت و بنا با خطوط کوفی تزیین شد.

امامزاده قاسم تهران منطقه چند است؟

امامزاده قاسم شمیران در منطقه 1 تهران قرار دارد.

معرفی امامزاده قاسم تهران

امامزاده قاسم از نوادگان امام حسن مجتبی میباشد و نام اصلی ایشان «قاسم بن حسن بن زید بن حسن مجتبی» است که از سادات و علویان تحت تعقیب مامون به شمار می آید.خدیجه دختر امامزاه قاسم همسر عبدالعظیم حسنی بوده است و ایشان سال ها تحت تعقیب حکومت بنی امیه و بنی عباس بوده اند.امام زاده قاسم در سالهایی که تحت تعقیب حکومت بنی عباس بوده است به سمت کوههای البرز حرکت میکند و پس از شهادت (وفات) در این مکان دفن می شود.بقعه امامزاده قاسم پس از مدتی به یادبود این امامزاده بنا میشود و محلی برای زیارت دوستداران ایشان می باشد.

لوکیشن امامزاده قاسم در گوگل مپ

 

 

فاصله امامزاده قاسم تا ترمینال جنوب

 

 

فاصله امامزاده قاسم تا ترمینال غرب

 

 

راه های دسترسی به محله امامزاده قاسم شمیران

برای اینکه بخواهید ساعاتی از روز یا آخر هفته خود را در قلب تهران باشید و از فضایی معنوی و آرامش بخش لذت ببرید می توانید با استفاده از روش هایی که ذکر می کنیم به امامزاده شمیران رفته و اوقات خوشی را سپری کنید:

  • می توانید با استفاده از مترو در ایستگاه تجریش خط 1 پیاده شوید و از تاکسی های که در این محله قرار گرفته اند استفاده کنید و به این محل بروید.
  • استفاده از اتوبوس و مینی بوس‌های میدان تجریش هم می تواند یکی از گزینه های شما برای رفتن به محله امامزاده قاسم شمیران باشد
  • اگر قصد دارید از خودروی شخصی خود برای رفتن به این محله استفاده کنید می توانید از آدرس: میدان تجریش، خیابان فناخسرو، گلابدره، خیابان گلزار، خیابان قوام، امامزاده قاسم. بهره‌مند شوید.

امکانات رفاهی امامزاده قاسم به چه صورت میباشد؟

امامزاده قاسم یکی از مراکز فرهنگی- زیارتی استان تهران به شمار میآید، بنابراین از امکانات رفاهی، مراکز آموزشی و مراکز ورزشی خوبی برخوردار است.بقعه امامزاده قاسم پیشینه-ای تاریخی دارد و در شمال تهران واقع شده است. همچنین دسترسی خوبی به دیگر مناطق تهران دارد.

منطقه امام زاده قاسم از چه نوع معماری و بافت شهری برخوردار است؟

همان گونه که ذکر شد امام زاده قاسم پیشینه ایی تاریخی دارد و اصل بنای آن به دوران سلسله صفوی بازمی گردد.نوعی بافت بنای این امام زاده سنتی و دارای معماری اسلامی می باشد.در بنای اصلی امام زاده قاسم برج هشت ضلعی بنا شده است که از آجر ساخته شده و هر ضلع آن از داخل 2.25 متر عرض دارد. نوع معماری امام زاده قاسم ایرانی اسلامی می باشد که یکی از هنرهای معماران ایرانی با ظهور اسلام است.بقعه امام زاده قاسم اکنون دارای صحن، رواق و گنبد کاشی کاری شده می باشد که در زمان شاه طهماسب بنا شده است.صندوقی نیز در زمان شاه طهماسب بر روی بقعه گذارده شده و بنا و نماهای بیرونی بقعه بافت سنتی خود را حفظ نموده است.سال های اخیر تغییرات زیادی بخصوص در حیاط امامزاده در قالب طرح نوسازی بافت حرم در این بقعه انجام شده است.

 

امام زاده قاسم منطقه چنده؟

 

بناهایی همچون تعاونی و اتاق هایی ضلع شرقی حیاط تخیریب شده است.امروزه خبری از قبرهای قدیمی واقع در حیاط امامزاده خبری نیست.داستان توهین آمیز و افسانه ایی چوگان بازی با سر همچنان از زبان قدیمی های این منطقه بازگو می شود، توسط یک زن شمیرانی پس گرفته می شود و در نهایت سر را در محل فعلی به وسیله یکی از فرزندان عمار یاسر که یکی از اهالی رودبار قصران بوده، دفن کردند.در گذشته گورستان امامزاده قاسم در نزدیکی بنا به صورت پلکانی قرار داشت و خانواده های سرشناس و قدیمی در محل برای خود مقابر خانوادگی داشتند.چند سال پیش در گوشه ایی از این محل پیکر مطهر چند شهید دوران دفاع مقدس دفن شد.

جاهای دیدنی اطراف امامزاده قاسم شمیران

اگر برای گشت و گذار و پیاده روی این محله را انتخاب کرده اید می توانید از جاهای دیدنی اطراف این محله هم استفاده کنید. امکان دیدنی محله امامزاده قاسم عبارت است از:

  • آرامستان ظهیرالدوله: برخی از شخصیت های نامدار ایرانی در آن دفن شده اند.
  • روستای گلابدره: دارای بوستان سرسبز و رود جاری است که می توانید از آن بی نهایت لذت ببرید

مراکز ورزشی محله امامزاده قاسم

  • مجموعه ورزشی الغدیر
    • نشانی: محله امام زاده قاسم، خیابان میری، زیرگذرامام زاده قاسم، خیابان قوام، مجتمع ورزشی الغدیر
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *